Benimsemek kabullenmek ne demek ?

YeFu

Global Mod
Global Mod
Benimsemek ve kabullenmek gibi, iki kavram arasndaki farkllklar anlamak, onemlidir. Bu kavramlar duygusal ve bilissel olarak acklanabilir ve sosyal iliskilerimizi degistirebilir. Bu makalede, benimsemek ve kabullenmek arasndaki farkllklar ve bu kavramlar kullanmamzn etkilerini inceleyecegiz.

Benimsemek Ne Demektir?

Benimsemek, kisinin veya grup tarafndan kabul edilen kurallar, degerleri, toplumsal normlar ve davranslar kabul etmeyi ifade eder. Benimsemek, bir seyin dogru veya iyi oldugunu kabul etme olarak da tanmlanabilir. Benimsemek, kisinin ya da toplumun kabul edilen degerlerini kabul etme surecidir. Benimseme, kisinin toplumdaki rollerini anlamas ve bu rollerin kendisine uygun olup olmadgn kontrol etmesi ile baslar. Bu surec, kisinin kendisi icin uygun olan degerleri benimsemesi ve kendi degerleri olarak kabul etmesi ile devam eder.

Kabullenmek Ne Demektir?

Kabullenmek, bir seyin olmasn veya gerceklesmesini reddetmeksizin kabul etmeyi ifade eder. Kisinin kendisine, baskalarna veya olaylara kars tutumlarn degistirmeden kabul etmeyi ifade eder. Kabullenmek, kisinin seyleri oldugu gibi kabul ederek, cozum aramak yerine degistirmekten vazgecmesini ifade eder. Kabullenme, kisinin kendi degerlerini korumasna izin verirken, kisinin baskalarnn dusuncelerini ve degerlerini kabul etmesini de saglar.

Benimsemek ve Kabullenmek Arasndaki Farklar

Benimsemek ve kabullenmek arasndaki temel fark, kisinin tutumunun ne olacagdr. Benimsemek, kisinin kendi degerlerini ve dusunceleri korurken, kabullenmek ise kisinin baskalarnn degerlerini ve dusuncelerini kabul etmesi anlamna gelir. Benimsemek, kisinin kendi degerlerini koruyacagn ve kendi fikirlerini savunacagn belirtirken, kabullenmek ise kisinin baskalarnn degerlerini ve dusuncelerini kabul etmeyi ifade eder.

Benimsemek ve Kabullenmek Etkileri

Benimsemek ve kabullenmek, kisinin duygusal ve bilissel olarak farkl etkilere sahip olabilir. Benimsemek, kisinin kendine olan guvenini arttrr ve kisinin kendini kontrol edebilme yetenegini gelistirmesine yardmc olur.