Ten Rengi Sonradan Değişir Mi ?

Ceren

New member
Ten Rengi Sonradan Değişir Mi?

Selam forumdaşlar,

Bugün sizlerle kalbime dokunan, belki de hepimizin içinde bir yerlerde yankı bulan bir hikâye paylaşmak istiyorum. “Ten rengi sonradan değişir mi?” diye sormuştum bir zamanlar kendi kendime. Cevabı sadece aynalarda, deride, gölgelerde aradım uzun süre… Ama sonra fark ettim; tenin değil, insanın rengi değişiyormuş. Haydi, gelin size anlatayım.

---

Bir Yaz Akşamı Başladı Her Şey

O akşam sahilde rüzgâr, tuzla karışık bir hüzün taşıyordu. Elif, denize karşı oturmuş, dizlerine sarılmıştı. Yanında Murat vardı. Onlar çocukluktan beri arkadaşlardı. Elif’in gözlerinde sanki denizin tüm tonları gizliydi; maviyle gri arasında gidip gelen bir umut.

“Biliyor musun,” dedi Elif, “insanın ten rengi değişir mi sence?”

Murat şaşırdı. “Yani bronzlaşmak gibi mi diyorsun?”

“Hayır,” dedi Elif gülümseyerek, “içten değişmekten bahsediyorum. Hani biri gelir, kalbine dokunur da… içindeki renk değişir.”

Murat sustu. O hep sustuğunda bir şeyleri çözmeye çalışırdı. Erkeklerin o stratejik sessizliği… Sanki kelimeler değil, planlar kurardı aklında. Kadınlar hisseder, erkekler çözümlerdi. Oysa bazı şeylerin çözümü yoktu.

---

Renklerin Dili

Elif hayatı boyunca insanlarda renkler görürdü. Çocukken annesine “Bu amca gri, bu teyze pembe,” derdi. Annesi gülüp geçerdi. Ama Elif için o renkler ruhun yansımasıydı.

Murat içinse her şey netti: siyah ya da beyaz. Ya doğru ya yanlış. Aradaki tonlara yer yoktu.

Birlikte büyüdüler, birlikte güldüler, birlikte sustular. Ama bir gün Elif’in içindeki renk soldu. Sevdiği biri tarafından kırıldığında, o güneş gibi parlayan teni bile solgun bir beyaza döndü. Murat fark etti.

“Tenin değişmiş,” dedi bir akşam.

Elif alaycı bir gülümsemeyle, “Güneş görmedim ki,” diye karşılık verdi.

Murat başını salladı. “Yok,” dedi, “Güneş değil… içindekiler gitmiş gibi.”

---

Erkekler Mantıkla Sever, Kadınlar Kalple

Murat, Elif’in değişimini çözmeye çalıştı. Ona hediyeler aldı, küçük sürprizler yaptı, deniz kenarında kahveler içti. Ama Elif’in içinde bir boşluk vardı. Kadınlar bazen sözlerle değil, sessizlikle konuşur. Murat bunu anlayamadı.

Bir gün Elif, ona dönüp “Seninle konuşmak güzel ama ben artık eski ben değilim,” dedi.

Murat dudaklarını ısırdı, “Ben seni düzeltmeye çalışıyorum,” dedi.

“Elini çek,” diye fısıldadı Elif, “Ben kırık değilim, sadece rengimi kaybettim.”

İşte o an Murat anladı. Erkeklerin çoğu, bir şeyi tamir etmeye kalkar. Kadınlarsa sadece anlaşılmak ister. Renkler de öyledir; zorla açılmaz, zamanla parlar.

---

Zamanın Boyadığı Ten

Aylar geçti. Elif başka bir şehre taşındı. Murat işine gömüldü.

Bir gün Murat aynaya baktığında kendi teninin de değiştiğini fark etti. Eskiden bronz bir sıcaklık taşıyan yüzü, şimdi solgun bir griliğe bürünmüştü. Yorgunluk değildi bu, eksiklikti.

O zaman anladı: Renk sadece deride değil, içte yaşar.

Bir mesaj yazdı Elif’e:

“Ten rengi sonradan değişir mi?”

Cevap hemen geldi:

“Değişir Murat. Yeter ki biri içini ısıtsın.”

---

Bir Buluşma, İki Renk

Aylar sonra yeniden buluştular.

Elif’in gözleri artık yeşildi.

Murat’ın yüzünde eski sıcaklık geri dönmüştü.

İkisi de sustu bir süre. Bu kez sessizlik aralarında duvar değil, köprüydü.

“Ben artık gri değilim,” dedi Elif.

Murat gülümsedi. “Ben de siyah-beyaz değilim artık. Senin tonlarını öğrendim.”

İşte o anda, denizden esen rüzgârla birlikte, ikisinin de yüzüne aynı ışık vurdu. Aynı ton, aynı sıcaklık… Tenleri değil, ruhları aynı rengi almıştı.

---

Forumdaşlara Bir Söz

Belki siz de birinin dokunuşuyla renginizi kaybettiniz. Belki biriyle aynı tonda yanmak için çok beklediniz. Ama inanın, renkler kaybolmaz. Sadece bazen gölgede kalır.

Ten rengi sonradan değişir mi? Evet, değişir. Çünkü insan büyür, öğrenir, sever, kaybeder ve yeniden bulur.

Murat’ın da, Elif’in de öğrendiği buydu:

Bir insanın teni, kalbi kadar değişken olabilir.

Bir dokunuşla solar, bir bakışla parlar.

Şimdi siz söyleyin forumdaşlar…

Sizce gerçekten ten rengi sonradan değişir mi?

Yoksa biz mi renklerimizi insanlara göre değiştiriyoruz?

---

Son Söz

Hikâyenin sonunda Elif yeniden denizin kenarında oturuyordu. Bu kez yalnız değildi. Rüzgâr saçlarını savururken, Murat sessizce elini tuttu.

“Biliyor musun,” dedi Elif, “artık rengim ne olursa olsun, ben benim.”

Murat gülümsedi. “Ve ben seni her tonunla seviyorum.”

O an güneş battı. Gökyüzü turuncuyla mora dönerken, ikisinin yüzünde aynı renk vardı: huzur.

Ve belki de sorunun cevabı buydu.

Ten rengi değişir…

Ama bazı renkler, kalbe dokunanlar, asla solmaz.